Utorak, 8. Oktobra 2019.
Unsko-sanski kanton 12° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Oktobra. 2019. Region
Nova aviokompanija: Er Slovenija do marta 2020?

Vlada Slovenije pregovara sa njemačkom Lufthanzom i operaterom Frankfurtskog aerodroma Fraportom o prodaji pojedinih avio-ruta slovenačke kompanije Adria Ervejz koja je krajem septembra proglasila bankrot.

Portal exyuaviation.com prenosi da je Adria saobraćala ka Briselu, Frankfurtu, Minhenu, Beču i Cirihu, kao i da Lufthanzine podružnice do sada nijesu imale sopstvenu direktnu liniju za Ljubljanu.

Slovenački ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju Zdravko Počivalšek kazao je da bi se oko polovina ruta moglo dodijeliti Lufthanzi, kao i da se trenutno pregovara sa najvećom njemačkom avio-kompanijom o formiranju novog nacionalnog operatera.

Počivalšek je ocijenio da bi novonastala Er Slovenija mogla da započne poslovanje već krajem februara 2020. godine sa flotom od 10 do 12 aviona i da bi saobraćala na petnaest destinacija.

Sa druge strane, ministar je upozorio da bi proces mogao potrajati neko vrijeme i da će za njega biti potreban politički konsenzus u zemlji.

Vlada u Sloveniji je u međuvremenu predložila zakon koji bi omogućio subvencionisanje važnih avio-ruta, o kom će u toku sljedećih mjeseci raspravljati poslanici u parlamentu.

Adrija Ervejz podnijela je nakon 58 godina postojanja zahtjev za otvaranje stečajnog postupka pred Okružnim sudom u Kranju zbog toga što nije uspjela da obezbijedi dodatna sredstva za nastavak poslovanja.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision