Sunday, 4. June 2023.
Unsko-sanski kanton 22° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Aprila. 2023. Bosna i Hercegovina
Nižu se sastanci, rukovodstvo Federacije ne mijenja stavove

Nove konsultacije stranaka učesnica vlasti na nivou FBiH. Još jedan od onih sastanaka reda radi jer dogovor ne očekuje niko. Odluka o imenovanju Vlade spremna je već skoro mjesec dana. Ali na njoj fali jedan potpis. Onaj Refika Lende. I prema njegovom stavu, to se i dalje ne može očekivati. Rješenje ne vidi niko. I tako već mjesecima jedni sastanče, drugi čekaju čudo, a treći prizivaju Christiana Schmidta.

Dok je Osmorka opredijeljena za dugoročne izmjene Ustava Federacije BiH, stav HDZ-a BiH odavno je jasan. Dugoročna rješenja nisu prihvatljiva. Predsjednica Federacije Lidija Bradara smatra da je stvar riješena, preostao je samo jedan korak – potvrđivanje.

Rasplamsale su se odavno uzburkane političke strasti u Zeničko-dobojskom kantonu. Na izvještajima Zavoda zdravstvenog osiguranja uzdrmali su se odnosi unutar Šestorke. Zbog usvajanja revizorskog i izvještaja o finansijskom poslovanja, lider Bosanskohercegovačke inicijative Fuad Kasumović najavio je izlazak iz koalicije. No, prema najavama, mogao bi se raspasti i Klub NES-a koji je podjeljen od formiranja vlasti u ovom kantonu.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision