Sunday, 3. December 2023.
Unsko-sanski kanton -1° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Novembra. 2023. Svijet
Ništa nije sveto: Izraelske snage pogodile ulaz u pedijatrijsku bolnicu u Gazi, školu i dvije džamije

Izraelski avion gađao je u subotu električni generator u bolnici Al-Wafaa u gradu Gazi. Izraelski borbeni avioni su rano jutros  pogodili generator i solarne panele bolnice za starije osobe i medicinsku rehabilitaciju, javlja dopisnik Anadolije. Zračni napad je rezultirao izbijanjem požara u dvorištu bolnice, koji su na kraju nakon nekoliko sati ugasili timovi civilne odbrane. Izraelski zračni napad je takođe prouzrokovao veliku štetu na solarnom sistemu bolnice, što je dovelo do nestanka struje u objektu.

Stužu izvještaji o napadu na školu Al-Fakhoora u izbjegličkom kampu Jabalia, gdje se nalaze mnogi raseljeni ljudi. Školu vodi UN-ova agencija za palestinske izbjeglice UNRWA. Ministarstvo zdravlja u Gazi saopštilo je da je najmanje 12 ljudi ubijeno u izraelskom bombardovanju škole… Očekuje se da će broj (ubijenih) rasti”, rekao je Muhammad Abu Silmeyeh, Direktor bolnice al-Shifa..

Izraelska vojska bombardovala je dvije džamije u južnom dijelu grada Gaze u posljednjih nekoliko sati, javio je dopisnik Anadolije. U napadu su uništene džamije Ali bin Abi Taliba i Al-Istijabah u kvartu Al-Sabra.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision