Tuesday, 25. June 2024.
Unsko-sanski kanton 25° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Juna. 2024. Bosna i Hercegovina
NiP reagovao na “svesrpski sabor” i pozvao PIK da reaguje

Iz stranke Narod i pravda reagovali su na jučerašnji skup u Beogradu nazvan “svesrpski sabor”, a koji su predvodili Aleksandar Vučić i Milorad Dodik.

Iz NiP-a kažu da je skupom koji je održan jučer u Beogradu i usvojenom deklaracijom još jednom plastično pokazano “da je Milorad Dodik, uz podršku Aleksandra Vučića, direktna prijetnja očuvanju mira na širem prostoru Zapadnog Balkana”.

“Iako je skup predstavljen kao ‘svesrpski’ jasno je da se radi o stranačkom skupu na kojem nije bilo mjesta za one koji se ne slažu sa rušilačkom politikom Milorada Dodika i Aleksandra Vučića”, smatraju te nastavljaju:

“Usvojenim zaključcima sa ovog privatnog okupljanja ponovo je potvrđena jasna namjera Milorada Dodika i vrha bosanskohercegovačkog entiteta RS, uz podršku Aleksandra Vučića i političkog vrha Srbije, da učine sve na razgradnji Dejtonskog mirovnog sporazuma i samog mira na prostoru Zapadnog Balkana”, naveli su u zvaničnom saopćenju.

Iz NiP-a podsjećaju da je upravo Dodik za ruske medije ponovio kako ima namjeru povući se iz Dejtonskog mirovnog sporazuma uz otvorene najave kako svoju politiku usklađuje sa namjerama i željama same Rusije.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision