Tuesday, 23. April 2024.
Unsko-sanski kanton 6° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Marta. 2023. Bosna i Hercegovina
Nikšić o sporazumu za USK: Dogovor je prekršen, nemamo se ni mi namjeru praviti mrtvi

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić komentirao je sinoć u programu TVSA činjenicu da su SDA, DF, NES i Stranka za BiH na sastanku u Sarajevu potpisali sporazum o formiranju vlasti u Unsko-sanskom kantonu.

– Došlo je do prekompozicije vlasti u USK. Mislim da je nekom vrlo kvalitetnom strategijom SDA uspjela da uvuče lokalne organizacije NiP-a i Naše stranke kako bi osigurala alibi da napravi većinu sa NES-om. To je standard. Ko ima većinu može da fomira vladu – rekao je Nikšić.

Dodao je kako očekuje da vidi program oko kojeg su se stranke okupile u USK.

Istaknuo je da se stranke Trojke, kad su u pitanju ostali nivoi vlasti, posebno Federacija BiH, “neće praviti mrtve” nakon što su njihovi koalicioni partneri (NES, SBiH) otišli u vlast sa SDA u USK.

– Naravno da se može dogoditi da ta grupacija u USK bude grupacija i na području Federacije. Ukoliko SBiH i NES izađu, a imamo uvjeravanja da nemaju namjeru, vidjet ćemo šta će se dešavati – kazao je.

Dodao je kako je “do večeras bio potpuno izvjestan stav partija Trojke da potpuno zatvaraju vrata drugoj priči, ali da su sad odškrinuta vrata i za neke druge stvari”.

– Ne vidim zašto i Trojka ne može razgovarati. Očekuje nas ozbiljan razgovor i da na kraju donesemo odluku šta i kako. Još uvijek je naš prvi izbor ono što smo potpisali. Očekujemo da to važi i za sve druge – kazao je Nikšić.

Faktor/TVSA

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision