Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Januara. 2015. Region, Vijest dana
Nikolić: Sa Vučićem o predlogu konačnog rešenja za Kosovo

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da je o prijedlogu konačnog rješenja za Kosovo i Metohiju razgovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem i da će taj dokument, prije nego što ode u Vladu, imati obostranu saglasnost – i premijera i predsjednika.

“Obojica ćemo biti saglasni sa onim što šaljemo u Vladu, inače nema smisla da se u Vladi pojavi bilo koji materijal iz Predsjedništva sa kojim Aleksandar Vučić ne bi bio potpuno saglasan”, rekao je Nikolić za Televiziju Prva.

Nikolić je kazao da je, “ako je do toga da predsjednik Srbije izađe pred građane Srbije i kaže im koliko je teško rješenje za Kosovo i Metohiju, kao što je predsjednik Vlade imao hrabrosti da izađe i kaže koliko je teško rješenje za ekonomsku situaciju u zemlji, potpuno spreman da takav rizik preuzme”.

On je istakao da je siguran da bi, ako bi taj dokument prihvatili i Albanci, Srbija postala član EU za njegovog mandata.

Nikolić smatra da “to pitanje treba otvoriti odmah, pa šta bude”. “Ako nas neće zato što nismo priznali nezavisnost Kosova i Metohije, neka nam kažu”, naglasio je srpski predsjednik.

Nikolić je rekao da ne podržava svaki potez Vlade, ali da želi da pomogne premijeru da se ne osjete sva iskušenja kroz koja prolazi njegov kabinet.
“U načelu želim da pomognem Vučiću da tu vladu provede kroz sva iskušenja i da se u toj vladi ne ojseti da ima ministara koji čine mnogo toga na ličnoj promociji, čine greške”, kazao je Nikolić i ocjenio da predsjednik vlade dobro radi svoj posao.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision