Monday, 30. January 2023.
Unsko-sanski kanton 4° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Januara. 2023. USK
Ni tri mjeseca nakon Opštih izbora, konkretnog dogovora o formiranju vlasti u USK još nema

Formiranje vlasti u našoj zemlji ne ide očekivanom brzinom, a od državnog nivoa očito zavisi formiranje vlasti i na nižim – od Federacije do kantona. Iako se u Unsko-sanskom kantonu intenzivno vode razgovori o formiranju vlasti, ni tri mjeseca nakon Opštih izbora, konkretnog dogovora još nema. O mogućim koaliranjima još uvijek se samo nagađa.

Trenutna računica ukazuje na dobro već poznatu priču o traganju za tijesnom većinom u Skupštini USK. Stranke “Osmorke” načelno su dogovorile saradnju. Zajedno imaju 15 zastupnika, ali za većinu im je potrebna još jedna ruka koju će tražiti u DF-u ili POMAK-u koji je, s druge strane, istovremeno u koaliciji zvanoj B3.

Stvara se dojam da je rješenje bliže nego što ono u stvarnosti jeste. Pogotovo jer se u bloku B3 drže čvrsto, a neki ga, kažu, već duže vrijeme žele razbiti.

U Stranci demokratske akcije (SDA) upozoravaju da se lako može desiti da se ponove prethodne četiri godine koje je, kako navode, obilježio nerad. Ističu i da su građani postali taoci “Osmorke”.

Ko će u vlast, a ko u opoziciju, još uvijek se sa sigurnošću ne može reći. Razgovori se nastavljaju narednih dana uz nadu da će se procesi okončati do kraja mjeseca kako ne bi imali finansijsku blokadu, poručuju predstavnici stranaka.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision