Tuesday, 16. August 2022.
Unsko-sanski kanton 18° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Decembra. 2021. USK
Nezadovoljni predstavnici Sindikata Policije USK najavili mirne proteste za 28. decembar

Predstavnici Sindikata Policije Unsko-sanskog kantona (USK) izrazili su nezadovoljstvo zbog nedavnog smanjenja plate policijskim službenicima za 10 posto, te su već za 28. decembar najavili mirno protestno okupljanje u Bihaću.

Plata je umanjena za 10 posto, a to umanjenje objašnjeno je i opravdano odredbama Kolektivnog ugovora. To je za nas neprihvatljivo, pogotovo jer je primjena Kolektivnog ugovora počela prije 13 mjeseci, dok su naše plate umanjene prije mjesec i po dana. Žalosno je i to što je takva odluka donesena u vrijeme povećanog obima poslova svih policijskih službenika i enormnog poskupljenja troškova života.  Pokušali smo razgovarati s nadležnim ljudima, međutim kantonalni premijer i ministar financija USK nemaju razumijevanja ili ignoriraju sve naše pozive i apele da razgovaramo o mogućnostima za vraćanje visine iznosa ličnog dohotka na onaj od prije mjesec i po dana – kazao je predsjednik Sindikata Policije USK Mahmut Alagić.

Ponovljeno je i kako je trenutna osnovica za platu policijskih službenika u Unsko-sanskom kantonu 295 KM, odnosno među najmanjima je u Federaciji BiH.Policijski službenici u ovom dijelu BiH svoje će nezadovoljstvo izraziti 28. decembra, mirnim protestnim okupljanjem u Bihaću. Najavili su da će ukoliko ni nakon mirnih protesta ne bude adekvatne reakcije članova Vlade USK, njihove aktivnosti biti usmjerene prema realizaciji rigoroznijih mjera u borbi za ostvarivanje radničkih prava, odnosno generalnom štrajku.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision