Saturday, 25. June 2022.
Unsko-sanski kanton 25° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Jula. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijest dana, Vijesti
Nestali inženjeri iz BiH, Makedonije i Italije – Ambasadi BiH u Tripoliju izdata instrukcija da učini sve neophodne napore

Bh. državljanin Petar Matić, uposlenik jedne italijanske kompanije, nestao je zajedno sa još njena dva uposlenika u Libiji. Pozivajući se na libijske medije, osim Matića, nestali su jedan Italijan i jedan Makedonac. Kako je rekao zvaničnik lokalnog gradskog savjeta agenciji Reuters, tri Evropljanina, zaposlenika italijanske građevinske kompanije, oteta su u Libiji, rekli su izvori u vladi. Automobil italijanskih, makedonskih i inženjera iz BiH pronađen je napušten u gradu Zuvara, zapadno od Tripolija. Dodao je kako su oni nestali i kako se vjeruje da su oteti. Za sada nema drugih detalja. U Libiji su sve češće otmice diplomata, stranaca i Libijaca jer vlada i parlament ne mogu da kontrolišu milicije koje su pomogle u zbacivanju predsjednika Moamera Gadafija 2011. godine, a sada prkose državnoj vlasti.

Ambasadi BiH u Tripoliju izdata instrukcija da učini sve neophodne napore

Povodom nestanka trojice inžinjera u Libiji, među kojima i jednog državljanina Bosne i Hercegovine, Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je izdalo instrukciju Ambasadi BiH u Tripoliju da učini sve neophodne napore kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice.  Ambasada Bosne i Hercegovine u Tripoliju je u stalnom kontaktu sa vlastima Libije, te Ambasadom Republike Italije u Tripoliju koja se aktivno uključila u cijeli slučaj s obzirom da su sva trojica radila za jednu italijansku kompaniju, uz istovremeni angažman Ambasade Bosne i Hercegovine u Rimu čije osoblje je u kontaktu sa Ministarstvom vanjskih poslova Republike Italije.  Prema zvaničnim informacijama, kontakt sa trojicom inžinjera jeste prekinut, ali se još uvijek ne mogu potvrditi informacije da se radi o kidnapovanju.  Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine će preduzeti sve mjere iz svoje nadležnosti a javnost će biti blagovremeno obaviještena o novim saznanjima, saopćio je Ured za odnose s javnošću MVPBiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision