Monday, 27. May 2024.
Unsko-sanski kanton 22° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Maja. 2023. Bosna i Hercegovina
Nešić prezentovao izvještaj o radu

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić predstavio je danas na konferenciji za medije aktivnosti Ministarstva u prvih 100 dana rada kao i ključne planove i prioritete koje namjeravaju realizovati u narednom periodu.

Nešić je rekao da oni u ministarstvu žele da njihov rad bude transparentan i dostupan javnosti, kako bi predstavili gdje smo postigli dobre rezultate ali smo spremni i na argumentovane kritike koje mogu poboljšati njihov rad.

Nešić je rekao da su od februara, od kada je on na čelu Ministarstva sigurnosti, realizovali ključne zadatke koji su su bili fokusirani na ispunjavanje uslova na putu ka evropskim integracijama, posebno nakon dodjele statusa zemlje kandidatkinje za članstvo u Evropskoj uniji, jačanja regionalnih odnosa i poboljšanja saradnje i povjerenja sa nižim nivoima vlasti.

Između ostalog, Nešić je istakao i uspostavljanje operativne saradnje sa EUROPOL-om, pripreme za realizaciju ponuđenog sporazuma o saradnji sa Agencijom za evropsku graničnu i obalnu stražu (FRONTEX), kao i brojne sastanke sa evropskim zvaničnicima.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision