Thursday, 30. May 2024.
Unsko-sanski kanton 12° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Novembra. 2023. Bosna i Hercegovina
Nešić: Izvršene su provjere za 30 Palestinaca koji dolaze, nama je najvažnija sigurnost u BiH

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić rekao je da su palestinski državljani koji trebaju doći u BiH prošli sigurnosne provjere i da je riječ od 30 najbližih članova porodice državljana BiH koji se evakuisani iz Gaze.

Održana je sjednica VM gdje je usvojena odluka o dolasku 30 palestinskih državljana odnosno o srodnicima bh. državljana. Radi se o djeci čiji su roditelji državljani BiH, o roditeljima čija su djeca državljani BiH ili o bračnom drugu čiji je partner državljanin BiH. Oni mogu ući u BiH preko Međunarodnog aerodroma u Sarajevu”, rekao je Nešić.

On je istakao da su već urađene potrebne sigurnosne provjere za navedene osobe, ali da će biti urađene i dodatne.

“Nama je najbitnija sigurnost unutar Bosne i Hercegovine. Kao što sam već ranije i rekao i govorit ću i radit ću u skladu s tim – meni i Ministarstvu sigurnosti je najbitnija sigurnost naših građana, naše djece i tu nema pregovora”, zaključio je.

Dakle, uz 20 državljana BiH u avionu iz Dohe će biti i 30 Palestinaca koji su srodnici naših građana. Kako saznajemo, dolazak ukupno 50 osoba koji su donedavno boravili u ratom zahvaćenoj Gazi se očekuje sutra.

Oni su trenutno u Egiptu gdje su čekali zeleno svjetlo bh. vlasti kako bi se prebacili do Katara odakle imaju charter let za Sarajevo.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision