Sunday, 29. January 2023.
Unsko-sanski kanton 1° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Decembra. 2022. Bosna i Hercegovina
Neradni dani za Novu godinu 1., 2. i 3. januar

Neradni dani u Federaciji BiH za novogodišnje praznike su 1., 2. i 3. januar 2023. godine.

Ministarstvo rada i socijalne politike Federacije BiH saopćilo je da se, u skladu sa zakonskim odredbama, Nova godina kao praznik obilježava dva dana – 1. i 2. januara. Ukoliko jedan od dana u kojima se obilježava Nova godina pada u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana.

S obzirom na to da je 1. januar 2023. godine u nedjelju, iz Ministarstva obavještavaju da su nedjelja 1. januar, ponedjeljak, 2. januar i utorak, 3. januar 2023. godine neradni dani u Federaciji BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obrazložilo je da je Nova godina praznik koji se obilježava dva dana (1. i 2. januara) u skladu sa Zakonom o praznicima, koji se na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom o preuzimanju i primjenjivanju saveznih zakona, odnosno Zakona o potvrđivanju uredbi sa zakonskom snagom, primjenjuje kao federalni zakon.

Tim zakonom je propisano da, ukoliko jedan od dana u koje se obilježava Nova godina pada u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana.

Na dane praznika poslodavci, ustanove, organi uprave i druge pravne osobe ne rade, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision