Friday, 3. December 2021.
Unsko-sanski kanton -3° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Avgusta. 2021. Bosna i Hercegovina
Neizvjestan model nastave u BiH, vakcinacija nastavnika glavno pitanje

Dvije sedmice pred početak školske godine u Bosni i Hercegovini (BH) odluka o načinu izvođenja nastave u osnovnim i srednjim školama još uvijek se čeka, dok nadležni pozivaju prosvjetne radnike da se što prije vakcinišu kako bi sebe i učenike zaštitili od novih sojeva korona virusa.

Iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske navode da će dinamika vakcinacije prosvjetnih radnika uticati na odluku o načinu organizacije nastave.

“Veoma je važno da se što veći broj prosvjetnih radnika vakciniše do početka nove školske godine kako bismo zaštitili učenike i mogućnost da se zaraze u školi sveli na minimum”, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dodaju da su direktori škola pozvani da se do početka školske godine aktiviraju i stupe u kontakt sa domovima zdravlja u svojim lokalnim zajednicama kako bi prioritetno bili vakcinisani prosvjetni radnici, rekla je ministrica prosvjete i kulture RS-a Natalija Trivić.

U, Federaciji BiH, gdje je nadležnost obrazovanja podijeljena između Federacije BiH i njenih deset kantona, kantonalna ministarstva obrazovanja, u saradnji s kriznim štabovima Ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo dužni su donijeti odluku o početku pohađanja nastave i njenom modelu.

Podatak o broju vakcinisanih prosvjetnih radnika, nije se mogao  dobiti, jer su, kako su obrazložili ufederalnom  Ministarstvu obrazovanja, nadležni na godišnjem odmoru.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision