Ponedjeljak, 8. Marta 2021.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Marta. 2021. Bosna i Hercegovina
Negativan PCR test kao obveza za ulazak u BiH?

Još je neizvjesno da li će Savjet ministara BiH donijeti odluku o uvođenju negativnog PCR testa za one koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu. S druge strane, sve je manje državljana Hrvatske koji iz pograničnih dijelova, dolaze u kupovinu u BiH.

Jučerašnja slika na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša tek poneko vozilo na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Strani državljani prilikom ulaska u Bih moraju posjedovati negativan PCR test, ne stariji od 48 sati. Međutim to se ne odnosi na sve strane državljane.

„Izuzeci su državljani Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji ulaze iz svojih matičnih država u BiH. Oni ne trebaju posjedovati PCR test, niti njihovi bračni drugovi i maloljetna djeca koja su strani državljani“.

Ipak i ovo bi se u narednom periodu moglo promijeniti. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u našoj zemlji, Vlada Kantona Sarajevo je donijela zaključak da se od Vijeća ministara traži donošenje mjera obaveznog posjedovanja negativnog PCR testa, za sve osobe koje ulaze u BiH. Povodom ovog zaključka oglasili su se predstavnici turističkih radnika. Oni, između ostalog, traže da se građani BiH izostave iz odredbe za negativan PCR test.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision