Saturday, 25. May 2024.
Unsko-sanski kanton 14° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Marta. 2023. USK
Nastavlja se politička kriza u Velikoj Kladuši, pečat u Tužilaštvu, sjednice Općinskog vijeća  na čekanju

Općinsko vijeće Općine Velika Kladuša trenutno ne može održavati sjednice jer nema alat s kojim mogu raditi s obzirom na to da je iz Općine izuzet pečat ovog vijeća u okviru istrage protiv općinskog načelnika Fikreta Abdića, a izuzeta je i odluka o imenovanju nove predsjedavajuće Općinskog vijeća Bisenije Mušedinović (SDA). Ovo je kazao Asim Veladžić, predsjednik Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Velike Kladuše.

Istragu protiv Abdića vodi Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona na osnovu krivične prijave koju je 15 vijećnika podnijelo protiv Abdića zbog kako je navedeno  zloupotrebe položaja i ovlasti, između ostalog jer opstruira novu predsjedavajuću da preuzme dužnost i jer je uzeo pečat Općinskog vijeća. U okviru istrage je 28. februara izvršen pretres prostorija Općine Velika Kladuša i izuzet pečat i određena dokumentacija.

Veladžić je rekao da će novoizabrana predsjedavajuća Općinskog vijeća uputiti zahtjev Tužilaštvu USK za dostavu pečata Općinskog vijeća i vidjeti kakva je daljnja procedura.

Dosadašnja zamjenica predsjedavajućeg vijeća Emina Ćehić  bila je za jučer  sazvala  novu sjednicu… Pozivu se odazvalo 12 vijećnika Laburističke stranke i jedan nezavisni vijećnik, dok se vijećnici iz drugih političkih stranaka nisu pojavili.  Ćehić  je rekla kako je sjednica zakazana prije posljednjih dešavanja, kada su inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova USK, na osnovu zahtjeva Tužilaštva USK, izvršili pretrese prostorija općinskog organa uprave Velika Kladuša, te izuzeli pečat Općinskog vijeća. “Mi smo sada u pat poziciji, jer nemamo pečat, a na naše upite kada će biti vraćen niko nije odgovorio. Postavlja se pitanje kako ćemo ovjeravati odluke i službene akte, a ja sam o svemu pismom upoznala i Ured visokog predstavnika u BiH”, kazala je Ćehićeva.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision