Sunday, 26. May 2024.
Unsko-sanski kanton 18° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Marta. 2023. Bosna i Hercegovina
Nastavak iznošenja završnih riječi odbrane u aferi Respiratori, optuženi stigli na sud

Danas će pred Sudom BiH biti nastavljeno suđenje u predmetu “Fadil Novalić i drugi” zbog afere “Respiratori” od marta 2020. godine, a četvero optuženih stigli su na sud.

Na ročištu koje je održano prije dvije sedmice, odbrana prvooptuženog Fadila Novalića iznosila je svoje završne riječi u ovom predmetu, a današnjim ročištem završit će svoje izlaganje.

Također, za danas je zakazano i iznošenje završenih riječi odbrane drugooptuženog Fahrudina Solaka, inače suspendovanog direktora FUCZ-a.

Braniteljica Novalića, Vasvija Vidović, nakon prvog dijela završnih riječi kazala je kako odbrana smatra da je Tužilaštvo BiH ovaj predmet posmatralo izvan vremenskog konteksta i teških okolnosti koje su vladale nakon proglašenja pandemije koronavirusa.

“Mislim da smo u svojoj završnoj riječi dolazali da je Tužilaštvo BiH predmet posmatralo izvan vremenskog konteksta u kojem se sve dešavalo, izvan teških okolnosti koje su tada vladale i izvan međunarodnih direktiva/smjernica koje su se odnosile na pandemiju, kao i izvan zakonskog okvira za tu globalnu nesreću koja je zadesila cijeli svijet”, kazala je Vidović, referirajući se na sadržaj završnih riječi odbrane prvooptuženog.

U ovom sudskom procesu, završne riječi iznijet će i odbrane Hodžića i Milićević, nakon čega će sudija Branko Perić zakazati izricanje presude za ovaj kompleksni sudski predmet koji je, tokom cjelokupnog trajanja, privukao veliku pažnju javnosti.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision