Thursday, 28. September 2023.
Unsko-sanski kanton 12° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Jula. 2023. Bosna i Hercegovina
Narodna skupština Republike Srpske usvojila je niz odluka, ali gotovo bez rezulata

Na posebnim sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske u prethodnom periodu većina je usvojila niz odluka, rezolucija i deklaracija koje definišu povlačenje srpskih predstavnika iz institucija Bosne i Hercegovine, vraćanje nadležnosti sa države na entitet i slične akte koji se odnose na ustavnopravni poredak Bosne i Hercegovine. Najnovija zakonska rješenja propisuju zabranu objavljivanja odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini u Službenom glasniku Repubike Srpske i neprimjenjivanje odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine na teritoriji ovog entiteta.

“Mi želimo da se ispoštuje ono što su rekli oni koji su napravili Dejtonski sporazum i koji nas danas, na neki način, drže u predvorju Evropske unije. I to je upravo evropski princip i to su evropski reformski zakoni, da ovdje nema stranih sudija nego domaće sudije i da je normalno da domaći parlamenti biraju domaće sudije”, kazao je predsjednik NSRS Nenad Stevandić.

Javnost, koja pažljivo prati vanredna i redovna zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske, primjećuje da je pred poslanicima mnogo manje zakona koji bi direktno uticali na život naroda, a više razmatranja političke situacije i položaja Republike Srpske, koja osim povremenih kriza ništa konkretno nisu donijela.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision