Wednesday, 21. February 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Februara. 2024. USK
Napreduju radovi na mostu na rijeci Sani

Radovi na rekonstrukciji mosta na magistralnom putu M-15 u blizini naselja Čaplje napreduju planiranom dinamikom, a završetak radova se očekuje prije početka ljetne sezone.

Trenutno je na području naše općine u realizaciji preko 5 miliona projekata za koje se na federalnom nivou zalagao bivši poslanik Asim Kamber. 

Projekat sanacije mosta na rijeci Sani iz pravca magistralnog puta M15 ušao je u nedavnu realizaciju. Upravo je asfaltirana i zaobilaznica koja vodi starom cestom, preko Gerzova i Ključke ulice do samog centra.

„Na prijedlog krajiške trojke: Kamber, Abdić – Tigar i Rošić, koji su insistirali na projektima za Krajinu omogućili smo i realizaciji i ovog važnog projekta koji je na tranzitu magistralnog puta od Ključa preko Sanskog Mosta do Prijedora. Drago mi je što se projekat realizira preko domaće firme i što na njemu rade građani ove lijepe sanske doline“, istakao je Novalić.

U izjavi za lokalne medije Asim Kamber je naglasio činjenicu da je „borba za ovaj projekat trajala pet godina i da smo konačno evo i u ovom zimskom periodu došli do njegove realizacije. Jedan od naših narednih projekata kad je riječ o mostovima bit će željezni most u Mahali koji ima samo jedan trak, pa smo u ljetnom periodu suočeni zastojima. Nastavit ćemo u idućoj godini i sa izgradnjom pješačkih trotoara i kružnih tokova na magistralnoj i regionalnoj cesti“.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision