Wednesday, 15. May 2024.
Unsko-sanski kanton 10° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Januara. 2019. Zanimljivosti
Napravite ukusni biskvit od đumbira sa umakom od karamele
Ovu poslasticu možete pripremiti za nešto više od pola sata.

Za pripremu biskvita potrebni su vam 40 grama neslanog maslaca, 75 grama svijetlo-smeđeg šećera, dva jaja, 50 grama običnog brašna, jedna kašika praška za pecivo, jedna kašičica mljevenog đumbira, jedna četvrtina kašike cimeta, prstohvat mljevenih klinčića te dva korijena đumbira, isječena na kockice.

Izmiješajte maslac i šećer dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte jaja, brašno, prašak za pecivo i začine te sve zajedno promiješajte da biste dobili glatko tijesto. Na kraju, sve izmiješajte sa isjeckanim đumbirom. Jednake mjere tijesta stavljajte u limene kalupe i pecite ih 12 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stepeni celzija. Važno je svaki kalup dobro premazati puterom.

Nakon pripreme biskvita, vrijeme je za karamel sos. Potrebno vam je stotinu grama svijetlo-smeđeg šećera, 35 grama neslanog putera, 150 grama kreme creme fraiche, koju možete napraviti sami ili kupiti u prodavnici, jedna kašika mljevenog đumbira i četvrtina kašike soli.

Sve sastojke za karamel sos stavite u malu šerpu i zagrijte ih na srednjoj temperaturi dok se šećer ne otopi, a smjesa postane glatka. Nakon toga neka sos zavrije otprilike tri minute.

Izvadite biskvit iz pećnice i svaki prelijte sa karamel sosom. Vaš desert spreman je za serviranje.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision