Mnogi se odlučuju na pripremu domaćeg kruha kako bi izbjegli aditive i uživali u svježe pečenom pecivu. Ipak, bez obzira na trud, često ostane osjećaj da domaći kruh ne može parirati onom iz pekare.Naime, postoji jednostavan trik koji može znatno poboljšati strukturu i okus domaćeg kruha. Riječ je o dodatku jedne kašičice meda u tijesto.
Iako možda neočekivan, ovaj sastojak ima višestruku funkciju:
Pomaže fermentaciji: Med služi kao prirodan izvor šećera koji hrani kvasac, što može rezultirati prozračnijim i rastresitijim tijestom
Poboljšava teksturu i svježinu: Kruh pripremljen s medom ostaje mekan duže vremena
Doprinosi boji i mirisu: Med daje kruh blago zlatnu koricu i suptilan, ugodan miris.Važno je napomenuti da se koristi vrlo mala količina, tek jedna ravna kašičica što ne mijenja ukupan okus kruha niti ga pretvara u slatku varijantu. Najčešće se dodaje u toplu vodu s kvascem prilikom početka pripreme.
ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

