Saturday, 26. November 2022.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Jula. 2017. Bosna i Hercegovina
Nakon padavina stabilizirano stanje na požarištima u Jablanici
Naime, nakon štu su u petak neutralisani zaostali požarni čvorovi u predjelu Sljemena, došlo je do razbuktavanja požarnog čvora u nižim dijelovima, prema podnožju Plase, te je osoblje je preusmjereno na pružanje pomoći vatrogascima u rejonu prema Plasi. Podršku u snabdjevanju vodom i opremom, te u razmještaju ljudstva pružile su Oružane snage BiH.

Načelnik Općine Jablanica Salem Dedić je u skladu sa preporukom viših organa i na prijedlog Općinskog štaba civilne i protivpožarne zaštite, donio Odluku o proglašenju prirodne i druge nesreće na području MZ Doljani i MZ Jablanica II, čime su se stekli uslovi za angažovanje svih raspoloživih kapaciteta preduzeća i građana sa područja Općine Jablanica i njihovo stavljanje u funkciju gašenja požara. U popodnevnim satima na područje požarišta pala je kiša, koja je dovela do stabilizacije stanja.

Također, pripadnici Crvenog križa Federacije BiH i Crvenog križa Općine Jablanica posjetili su u petak Logistički centar Federalne uprave civilne zaštite na lokalitetu Risovac, te uručili im donaciju u hrani i piću.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision