Wednesday, 21. February 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Decembra. 2023. Zanimljivosti
Najveći kruzer na svijetu zaploviće 2024. godine

Najveći kruzer na svijetu, koji je pet puta veći od legendarnog broda Titanika, u posljednjoj je fazi priprema u brodogradilištu u Finskoj, te će zaploviti naredne godine.

Nazvan “Icon of the Seas”, kruzer se gradi u borodgradilištu “Mejer Turku”, a naručila ga je kompanija “Royal Caribbean International”. Kruzer će zvanično zaploviti u januaru 2024. godine u Majamiju.

Ovaj fantastični kruzer rezultat je sedmogodišnjeg rada, te 900 dana dizajniranja i izgradnje, a u ovom procesu su učestvovale hiljade eksperata.

“Icon of the Seas” će biti najveći putnički brod za krstarenje koji je ikada napravljen, posjeduje 18 paluba za putnike, sedam bazena, više od 40 restorana i barova. Njegov kapacitet iznosi 5.610 gostiju, te se može pohvaliti značajnom bruto tonažom od 250.800 tona. Ukupna dužina kruzera iznosi 365 metara.

Luksuzno provilo se zapravo sastoji od osam jedinstvanih “kvartova” od kojih svaki nudi posebna iskustva, zabavu i mogućnosti objedovanja.

Obarajući rekorde, ovi kvartovi uvode nekoliko noviteta. “Thrill Island” posjeduje najveći vodeni park na jednom kruzeru, prvi otvreni tobogan na moru sa slobodnim padom, kao i najviši tobogan u industriji.

“Chill Island” nudi bazene s pogledom na okean i koktel barove, dok “The Hideaway” odlikuje prvi viseći “beskonačni” bazen na moru. Ovaj prostor je okružen terasom na više nivoa namijenjenom sunčanju, ima hidormasažnu kadu, kao i bar. Preostala naselja uključuju “Surfside” i “Aqadome”, koji ima vlastiti “Aqya Theater”.

Naglašavajući pristup fokusiran na porodice, kruzer posjeduje nove smještajne kapacitete kao što su Familiy Infinite Balcony, Surfside Familiy Suite i Ultimate Familiy Townhoyse, zajedno s karakterističnim elementima poput poštanskih sandučića i bijele ograde.

Royal Promenade se može pohvaliti s više od 15 restorana i barova uključujući prvi Dueling Pianos bar za Eoyal Caribbean, kao i inovativni 1400 Lobby Bar s terasom s pogledom na okean. Giovanni's Italijan kitchen & Wine Bar, te Starbucks takođe imaju lijep pogled na okean.

Ovaj kruzer može koristiti tečni prirodni gas (LNG), te integrira različite mjere energetske efikasnosti i vrhunske ekološke programe uključujući postrojenje za pretvaranje otpada u energiju na moru.

Kruzer je energetski efikasniji za 34 odsto u odnosu na današnje standardne.

Cijena krstarenja po osobi se kreće od 1.800 do gotovo 2.200 dolara.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision