Saturday, 18. May 2024.
Unsko-sanski kanton 19° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Decembra. 2018. Zanimljivosti
Najsočniji pileći fileti u sosu od špinata
Piletinu je prvo potrebno marinirati, propržiti nekoliko minuta, a potom preko staviti sos od špinata i peći petnaestak minuta.

Sastojci koji su vam potrebni:

4 veća pileća filea
400 gr špinata
100 gr svježeg sira
4 čehna bijelog luka
200 gr edamera
so
crvena paprika
maslinovo ulje
mješavina začina
kašika brašna
2 šolje mlijeka

Način pripreme:

Pileći file zarežite na nekoliko mjesta, a potom stavite u dublju posudu i marinirajte uz pomoć crvene paprike, soli, mješavine začina i maslinovog ulja. Promiješajte ih.

Marinirane pileće filete kratko propržite na tavi, a potom poredajte u pleh. U tavi na kojoj ste pržili filete propržite 400 grama špinata. Dodajte sir, kašiku brašna i šolju mlijeka. Kada malo provri dodajte još jednu šolju. Kada se zgusne preko piletine stavite sos od špinata, a preko naribajte edamer.

Pecite petnaestak minuta.

Servirajte uz zelenu salatu i pomfrit.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision