Srijeda, 10. Marta 2021.
Unsko-sanski kanton 11° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Marta. 2021. Zanimljivosti
Najbolje kombinacije bilja za svaku krvnu grupu

Čaj je izuzetno zdrav napitak, ali da li ste znali da utjecaj te tečnosti na vas, također, zavisi i od vaše krvne grupe? Dakle, pratite najbolje kombinacije bilja za svaku krvnu grupu.

Skloni stresu

Krvna grupa A – Ove ljude karakterizira emocionalnost i analitičnost i dosta su skloni stresu. Za ljude s ovom krvnom grupom su Tajvanski zeleni čaj, često zvan barut, čaj od cvijeta čistog jasmina ili s kombinacijom zelenog čaja Ying Hao. Također, savjetuju se neven i majčina dušica koji odlično utječu na ovu krvnu grupu.

Krvna grupa B – Osobe s ovom grupom imaju sporiji metabolizam, skloni su autoimunim bolestima, gojaznosti, letargiji i anksioznosti. Njima je potreban zato zeleni čaj, ili organski robios, poznata afrička mahunarka. Dobri su i crveni čajevi bez dodataka koji osvježavaju i poboljšavaju cirkulaciju.

Krvna grupa AB – Ove osobe nisu naročito intuitivne i sklone su stresu, ali imaju smanjen libido. Njima se savjetuje da se skoncentriraju na određene vrste zelenog čaja, čaja od božura, sandalovine i konzumacija žutih čajeva. Mješavina zelenog čaja i nane se naročito preporučuje. Dobra kombinacija je kopriva s mentom koja je veoma dobra za ovu grupu.

Koje su posljedice

Krvna grupa 0 – Osobe koje imaju nultu krvnu grupu treba da izbjegavaju mlijeko i gluten. Ove osobe izlaze na kraj sa stresom, ali je posljedica toga često bol u stomaku ili problem s vodom. Ovim osobama se savjetuje čaj na bazi đumbira. Odlična kombinacija, kako navodi “Natural health and beauty”, jeste mješavina đumbira i čistog japanskog čaja Sancho.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision