Tuesday, 21. May 2024.
Unsko-sanski kanton 18° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Marta. 2023. Bosna i Hercegovina
Najavljeni protesti na Trgu Krajine

Iz Udruženja građana Radnički pokret kažu da će sutra organizovati proteste u Banjaluci, na Trgu Krajine, s početkom u 12 sati, zbog zakona o kleveti koji bi se u budućnosti mogao smatrati krivičnim djelom.

”Izmjene idu u korist poslodavaca, a na štetu radnika. Usvajanjem izmjena u najavljenom obliku omogućio bi poslodavcima da pokrenu krivični postupak protiv radnika, što bi dovelo do toga da radnik ne može dobiti potvrdu da se protiv njega ne vodi krivični postupak ako bi se odlučio za promjenu poslodavca, odnosno kompanije. Isto tako, radnik iz Republike Srpske ne bi mogao da se zaposli sezonski ili za stalno u zemljama EU. Kazne su drakonske, koje niti jedan prosječni građanin ne bi mogao da plati, ako ne platite kaznu, idete u zatvor”, ističu iz pokreta.

Državna poslanica iz PDP-a Mira Pekić poručila je da “ludilo kojem svjedočimo mora hitno da prestane”.

– Slobodni mediji pomažu tako što motre na sve nas, da radimo u interesu RS-a, naših građana i nikako drugačije. Sistem u kojem vlast isključivo sebi dodijeli pravo da odlučuje o tome šta je sloboda javne riječi je sve osim slobodan sistem. U takvom sistemu je sasvim normalno ono što je bolesno: da se protiv novinara vodi hajka, da im se šalju poruke upozorenja, oštećuje lična imovina i ugrožava bezbjednost, ističe Pekićeva.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision