Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 12° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

23. Decembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijesti
Najavljena druga sjednica Predstavničkog doma PSBiH: SDS i DF traže SIPA

Članovi Kolegija Predstavničkog doma Parlamenta BiH jučer su održali sjednicu, a potom još jednu u proširenom sazivu, kojoj su prisustvovali i šefovi klubova parlamentarnih stranaka.Kako je za Oslobođenje kazao predsjedavajući Doma Šefik Džaferović, konstatovano je kako su svi klubovi unutar ovog doma formirani, te da se u narednih sedam dana treba ispoštovati rok za formiranje stalnih radnih tijela.

– Jednoglasno smo utvrdili sve prijedloge članova svih komisija, a riječ je o Ustavnopravnoj, potom Komisiji za vanjske poslove, vanjsku trgovinu i carine, saobraćaj i komunikacije, finansije i budžet, te onoj za ostvarivanje ravnopravnosti polova. Određeni su i predsjedavajući i njihovi zamjenici u komisijama, a taj prijedlog će se naći na sjednici Predstavničkog doma, koju smo zakazali za ponedjeljak, 29. decembar. Ostaje nam još da formiramo zajedničke komisije, što ćemo završiti po formiranju Doma naroda, istakao je Džaferović.

Dodao je i kako će time biti kompletirano formiranje Predstavničkog doma, budući su članovi Komisije za izbor Vijeća ministara izabrani još na prvoj, konstituirajućoj sjednici.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision