Monday, 5. December 2022.
Unsko-sanski kanton 6° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Juna. 2017. USK
Najave za Krajinu ponovo optimistične: Za bihaćki aerodrom do kraja godine još 3,7 miliona KM
Visoka državna delegacija predvođena Bakirom Izetbegovićem, članom Predsjedništva BiH, i Šemsudinom Dedićem, ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlade FBiH, posjetila je Gradsku upravu u Bihaću i gradonačelnika Šuhreta Fazlića. Izetbegović i Dedić iskoristili su priliku da se zajedno s kantonalnim premijerom Huseinom Rošićem upoznaju o stanju u Gradu Bihaću, s akcentom na projekte koje će viši nivoi vlasti od kantona do države, realizirati na području Bihaća i Unsko-sanskog kantona.

“Razgovarali smo o rješavanju problema u Gradu Bihaću, pomoći s drugih nivoa vlasti, države, entiteta i kantonalnog nivoa, na što najviše utjecaja ima SDA. No, tu se ne trebamo dijeliti na stranke, kada je riječ o interesu građana svi smo jedna stranka, i u Bihaću, i u Krajini”, kazao je nakon sastanka Izetbegović.

Na sastanku su najavljena daljnja izdvajanja za izgradnju aerodroma Golubić pa se pored osiguranih dva miliona KM, do kraja godine mogu očekivati i nova izdvajanja za realizaciju ovog projekta.

“Želimo uplatiti još 3,7 miliona KM do kraja godine i želimo dati garanciju da ćemo u naredne četiri godine izdvajati od 2,5 do 3 miliona KM za izgradnju aerodroma. I tu nema nikakve politike”, rekao je Šemsudin Dedić.

Na sastanku je razgovarano i o podršci Vlade FBiH generacijskom projektu odvodnje i prečišćavanja otpadnih voda u Bihaću, za što je do sada Vlada FBiH izdvojila skoro 8 miliona KM, te projektu navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta, uspostavi saobraćaja Unskom prugom i rješavanju problema vodosnabdijevanja prema Štrbačkom buku.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision