Saturday, 25. June 2022.
Unsko-sanski kanton 24° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

8. Oktobra. 2014. USK, Vijesti
Nacionalni park “Una” je potencijal koji i dalje treba razvijati
Najznačajniji turistički resursi kojima raspolaže Unsko-sanski kanton su prirodno i kulturno-historijsko naslijeđe, što opravdava razvoj eko i kulturnog turizma na ovom području, ističe Asmir Crnkić, konsultant za kulturni i eko-turizam iz Turističke zajednice USK.
Novi sadržaji – Najveći napredak ostvaren je upravo u segmentu kulturnog, vjerskog i eko-turizma. Nacionalni park “Una”, kao zaštićeno područje, bilježi, također, rast posjeta, što je rezultat poboljšavanja infrastrukture i kontinuiranog osmišljavanja novih sadržaja. Taj nacionalni park je potencijal koji i dalje treba razvijati – istaknuo je Crnkić.
Kako dalje ističe, iako je u percepciji mnogih u svijetu BiH država koja je bila u ratu, razorene infrastrukture i trajne političke krize, ipak je tokom 2012. zabilježeno 750.000 posjeta i ta brojka je u narednim godinama rasla po stopi od skoro 10 posto.
Velika šansa Veliku razvojnu šansu u oblasti eko-turizma, kako dalje navodi ovaj konsultant za kulturni i eko-turizam, predstavlja NP “Una”, jer je svojevrsni spoj prirodnih ljepota i kulturno-historijskog naslijeđa.
– Očekuje se da će se i provođenjem projekta Razvojne agencije USK, a kroz koji bi se trebao obnoviti stari grad Sokolac u Bihaću, nastaviti pozitivni trend pozicioniranja USK kao atraktivne turističke destinacije – potcrtava Crnkić.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision