Monday, 26. February 2024.
Unsko-sanski kanton 14° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Novembra. 2022. USK
Načelnik općine Bužim posjetio dječiji Dječiji vrtić

Nedovoljni kapaciteti u Dječijem vrtiću Bužim svake godine postaju sve veći problem za upravu ove Javne ustanove koja danas ima više od dvadesetoro djece na listi čekanja. Poseban problem predstavlja nedovaljan prostor za sve grupe vrtićkog uzrasta, a prema novim pedagoškim standardima. O ovom problemu ali i svim pitanjima vezanim za izgradnju novog vrtća razgovarali su direktor JU Dječiji vrtić Bužim Alma Sijamhodžić i načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

Vrtić je već više od deset godina privremeno smješten u prostorijama područne osnovne škole u Zaradostovu i prostorijama MZ Zaradostovo. U tri grupe vrtić pohađa skoro sedamdeset mališana dok ih je dvadeset i jedno na listi čekanja. Prostor sa kojim vrtić raspolaže nije dovoljan niti za sve one koji danas koriste usluge vrtića tako da se hitno mora iznaći rješenje za dodatnim prostorom- ističe direktorica Sijamhodžić.

Općinski načelnik Mersudin Nanić ponudio je svu pomoć i podršku oko stavljanja u fukciju dodatnog prostora koji se nalazi u sklopu područne osnovne škole, te posebno naglasio:-“Općina je opredijeljena za rješavanje ovog problema oko dodatnog prostora ali isto tako vodi aktivnosti na iznalaženju trajnog rješenja za izgradnju zgrade vrtića po svim standardima. Mi smo već u budžetu za narednu godinu planirali sredstva za kupovinu zemljišta, a radićemo idejno rješenje i glavni projekat. Zbog našie djece i roditelja moramo istrajati na ovom projektu i završiti ga u naredne dvije tri godine što je realno”.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision