Friday, 2. December 2022.
Unsko-sanski kanton 2° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Juna. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijesti
NA RASPOLAGANJU SVIM GRAĐANIMA Otvoren Info-centar EU u BiH: Sve informacije o EU-u na jednom mjestu

SARAJEVO – U Sarajevu je danas otvoren Info-centar Evropske unije u Bosni i Hercegovini koji će biti na raspolaganju svim građanima BiH kako bi se informisali o Evropskoj uniji, javlja Anadolu Agency (AA). Peter Sorensen, specijalni predstavnik Evropske unije u BiH i šeg Delegacije EU u BiH, koji je i otvorio Info-centar, izjavio je kako je građanima BiH uistinu trebao jedan ovakav centar gdje se mogu informisati o svim aspektima evropskih integracija.
“Otvaramo ovaj Info-centar, koji je nedostajao kada sam ja došao u Bosnu i Hercegovinu. Mislim da može biti od velike koristi, a namijenjen je za građane BiH, predstavnike medija, studente. Građani se o svim pitanjima o Evropskoj uniji mogu obratiti osoblju koje imamo u ovom centru. Ulaz je slobodan za sve”, rekao je Sorensen. Napomenuo je da je planirano otvaranje sličnih centara i u drugim gradovima BiH. Edin Atlić, lider Info-centra Evropske unije u BiH, kazao je da će organizacije moći koristiti prostor centra za svoje aktivnosti.
“U centru ćemo organizirati razne aktivnosti i događaje, kao što su konferencije, debate, prezentacije i kulturne događaje. Prostor u našem centru će biti stavljen na raspolaganje organizacijama koje provode projekte u vezi sa Evropskom unijom”, rekao je Atlić.
Također je istakao kako će građani BiH moći koristiti i kompjutere sa internetom u centru svakom radnim danom gdje mogu naći bogat izvor informacija o evropskim integracijama.
“U centru će biti dvije prostorije, jedna je predviđena za osoblje, a druga gdje ćemo imati računare sa pristupom internetu gdje građani mogu naći informacije o javnim dokumentima EU-a. Centar će raditi svakom radnim danom od devet do 17,30 sati. Također, u centru će građanima biti pružene sve informacije i o mogućnostima financiranja iz fondova EU-a”, kazao je Atlić.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision