Sunday, 14. August 2022.
Unsko-sanski kanton 27° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Jula. 2022. Bosna i Hercegovina
Na području Hercegovine požari se šire uprkos pomoći vojnih helikoptera, čeka se međunarodna pomoć iz zraka

Već četiri dana aktivan je veliki požar iznad Boračkog jezera, javila je u ponedjeljak navečer Federalna uprava Civilne zaštite dodajući kako zadnja tri dana u gašenju pomažu i helikopteri Oružanih snaga BiH.

Zbog širenja požara područje koje je opožareno iznosi preko 60 hektara, a vatrogasci koji su na terenu tek su jučer poslijepodne došli u poziciju da ozbiljnije pristupe gašenju. Prema procjeni šefa Službe civilne zaštite Huseina Hodžića i dalje je potrebna pomoć iz zraka.

Šumski požar aktivan je i u Općini Posušje, na području Ćužića Kuka – Čvrsnica gdje su na terenu vatrogasci PVP-a Posušje i DVD-a Rakitno, radnici Šumarije Posušje i pripadnici planinarskog društva Pločno.

Zbog izuzetno zahtjevnog i nepristupačnog terena otežano je gašenje požara koji se širi prema jugu u pravcu vikend naselja, zbog čega je neophodno pristupiti gašenju požara iz zraka. Prema informaciji dežurnog DVD-a Stolac, požar je aktivan u Trijebnju, a gori šuma, trava visoko i nisko raslinje.

Svi požari na području Općine Čitluk su ugašeni, javlja zapovjednik PVP-a Čitluk Silvio Ostojić navodeći kako nije potrebna pomoć gašenja iz zraka koja je ranije zatražena. U ostalim gradovima i općinama u HNK-u trenutno nema aktivnih požara, poručili su iz Federalne uprave Civilne zaštite.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision