Wednesday, 8. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Jula. 2022. Region
Na benzinskoj pumpi u Hrvatskoj danima umjesto benzina automobilima točili dizel

Hrvatski mediji prenijeli su kako je na benzinskoj pumpi u Donjoj Dubravi nekoliko dana točeno pogrešno gorivo, pa su automobili umjesto traženog benzina dobijali dizel što je dovelo do kvarova na automobilima.

Lokalni portal eMeđimurje prenio je priču o grešci na benzinskoj pumpi INA u Donjoj Dubravi gdje je umjesto benzina, u vozila točeno dizel gorivo. Do sada je detektovano oko 20 oštećenih korisnika.

“Vozilo je usporavalo, gubilo na snazi, s vremenom i stalo. Teško je palilo, a nakon nekog vremena nije se ni moglo upaliti. A da bi stvar bila gora, istim smo gorivom napunili i spremnik traktorske kosilice nogometnog kluba”, kazao je Ivan Međimurac iz Donje Dubrave.

Sven Hunjadi, automehaničar, kazao je kako je od 11. do 13. jula primio desetak vozila sa kvarovima zbog pogrešnog goriva.

Maloprodajno mjesto INA-inih proizvoda u Donjoj Dubravi nalazi se na državnoj cesti D20 koja spaja Koprivničko-križevačku i Međimursku županiju te je jedna od najfrekventnijih prometnica naselja, a glavni je i put prometovanja dnevno za stotine poslovnih i privatnih putnika te mještana okolnih naselja (D. Vidovec, S. Marija, Kotoriba) kojima je navedena postaja usputna i česta stanica.

Iz INA-e su priznali da je došlo do greške i da će svim kupcima nadoknaditi nastalu štetu na vozilima.

“Nakon zaprimljene reklamacije kupca, INA je pristupila analizi goriva na maloprodajnom mjestu INA Donja Dubrava u Međimurju. U spremniku za gorivo Eurosuper 95 utvrđeno je prisustvo dizelskog goriva nakon čega je prodaja goriva iz tog spremnika odmah obustavljena. Riječ je o izoliranom slučaju jer su sva ostala goriva u ostalim spremnicima propisane kvalitete i prodaju se regularno. Trenutačno INA na maloprodajnom mjestu Donja Dubrava svojim kupcima omogućuje kupnju premium goriva Eurosuper 95 Class Plus po cijeni standardnog sve dok se ne uspostavi ponovna prodaja goriva Eurosuper 95,” navodi se u odgovoru koji je INA dostavila listu Međimurje.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision