Saturday, 25. May 2024.
Unsko-sanski kanton 11° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Marta. 2023. Bosna i Hercegovina
Murphy: Varaju se oni koji sumnjaju u trajnu posvećenost SAD-a

Američki ambasador u BiH Michael Murphy objavio je tekst povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u kojem je čestitao 1. mart te se osvrnuo na situaciju u državi.

“Najiskrenije čestitamo građanima Bosne i Hercegovine Dan nezavisnosti. Prvi mart je mnogo više od prilike da se obilježi ovaj istorijski trenutak. Ovaj dan je također prilika da se obilježi demokratski napredak Bosne i Hercegovine u proteklih više od protekle tri decenije i da se oda priznanje za sav trud, istrajnost i žrtvovanje građana koji su taj napredak omogućili”, naveo je Murphy na početku.

Zatim je istakao da se do nezavisnosti ne dolazi lako i da to znaju i Sjedinjene Američke Države, ali nezavisnost pruža mogućnost građanima da odrede sopstvenu budućnost.

Kaže da kao dio trajne američke posvećenosti BiH i njenim građanima i njihovoj želji za euroatlantskom budućnošću, Sjedinjene Države osigurale su više od dvije milijarde dolara pomoći od 1995. godine s ciljem podrške bh. institucijama, kao i demokratskom, društvenom i ekonomskom napretku na svim nivoima vlasti.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision