Tuesday, 21. May 2024.
Unsko-sanski kanton 19° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Marta. 2024. USK
Muftija Kudić razgovarao sa predsjedavajućim skupštine USK i predsjednikom Kluba Bošnjaka

Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić, u svom uredu u Bihaću, razgovarao je sa predsjedavajućim Skupštine Unsko-sanskog kantona Zikrijom Durakovićem i predsjednikom Kluba Bošnjaka u Skupštini USK dr. Jasminom Musićem. Povod ove posjete jeste nadolazeći mjesec ramazan, gdje su gosti željeli čestitati muftiji Kudiću i svim vjernicima mubarek mjesec ramazan.

„Zahvalan sam predstavnicima Skupštine Unsko-sanskog kantona na čelu sa predsjedavajućim g. Durakovićem i predsjednikom Kluba Bošnjaka g. Musićem što su me posjetili i što su izrazili svoje čestitke povodom mubarek mjeseca ramazana. Kada je u pitanju podrška vlasti u Unsko-sanskom kantonu projektima Islamske zajednice, ona je kontinuirana i redovna. Naravno, projekti Islamske zajednice su projekti našeg naroda i u interesu našeg naroda. Želja nam je da osiguramo potrebne pretpostavke u infrastrukturi kako bi se na pravi način mogli posvetiti našim misijskim zadacima, pogotovo je neophodno raditi na duhovnoj i moralnoj obnovi. Nadam se da će i ovaj mubarek mjesec ramazan biti dodatni motiv i poticaj za uspješne projekte Islamske zajednice.“ – poručio je muftija Kudić.

Predsjedavajući Skupštine Unsko-sanskog kantona Zikrija Duraković se zahvalio muftiji na prijemu i čestitao nadolazeće mubarek dane.

„Nama je Islamska zajednica kao Bošnjacima i muslimanima i onima koji vole ovu državu važan partner u brojnim razgovorima. Iz poštovanja prema cijenjenom muftiji hafizu Mehmed-ef. Kudiću i vjernicima islamske vjere, a povodom nastupanja mjeseca ramazana, želja nam je bila da na ovakav način čestitamo muftiji i svim vjernicima ovaj važan događaj. Iskreno se nadamo da će ovaj blagoslovljeni mjesec proteći u lijepom ambijentu i dobrom raspoloženju. Skupština Unsko-sanskog kantona će biti podrška projektima Islamske zajednice, jer su ti projekti ustvari projekti koje koriste ljudima u našoj zajednici.“ – poručio je predsjedavajući Duraković.

Predsjednik Kluba Bošnjaka u Skupštini Unsko-sanskog kantona dr. Jasmin Musić je također čestitao mubarek mjesec ramazan muftiji Kudiću, njegovim saradnicima i svim vjernicima.

„Drago mi je što je pred nama još jedan blagoslovljeni mjesec ramazan. Drago mi je što sam imao priliku, u svojstvu predsjednika Kluba Bošnjaka, čestitati ovaj mubarek mjesec i poželjeti svkao dobro!“ – poručio je dr. Musić.

Prijemu su prisustvovali rukovodioci službi Muftijstva bihaćkog mr. Haris-ef. Veladžić i Sabahudin-ef. Begić, te saradnik za medije Nazif-ef. Horozović.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision