Saturday, 10. December 2022.
Unsko-sanski kanton 6° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Jula. 2017. Bosna i Hercegovina
Mostar: Sastaju se Čović i Dodik, slijedi dogovor o saradnji

Hrvatski član Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH Dragan  Čović  sastaće se danas  u Mostaru sa  predsjednikom Republike Srpske i SNSD-a Miloradom  Dodikom.  Iz Dodikovog kabineta je najavljeno da će sastanak biti održan u 11.00 sati.

Dodik je nedavno podsjetio da je s Čovićem prije mjesec dana u Banjoj Luci dogovorio da HDZ ne glasa za pitanja za koja SNSD kaže da su protiv interesa RS-a, te da bi na sastanku u Mostaru trebalo da bude dogovoreno koji će ljudi ovo koordinirati.

-Bazična je priča da SNSD i HDZ dugo godina sarađuju i da razumiju globalne politike, rekao je Dodik i dodao da SNSD želi da tu saradnju podigne na najviši mogući nivo, što podrazumijeva i dogovor o zajedničkom nastupu na sljedećim izborima.

Dodik je rekao da će SNSD podržati izborni zakon koji tretira promjenu načina izbora članova Predsjedništva BiH i Doma naroda u Federaciji BiH ako dođe u parlamentarnu raspravu.

I Čović je ranije najavio intenziviranje sastanaka sa stranačkim liderima, ocijenivši da je potrebno da se naredni period maksimalno iskoristi za iznalaženje rješenja za određena pitanja.

Sastat će se i s liderom SDA Bakirom Izetbegović u četvrtak u Sarajevu te vjerojatno i s predsjednikom SBB-a Fahrudionom Radončićem.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision