Ponedjeljak, 9. Decembra 2019.
Unsko-sanski kanton 6° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Decembra. 2019. Bosna i Hercegovina
Mostar: Policija deblokirala pristup deponiji Uborak

Policijske snage Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK) jutros su (9. decembar) deblokirale deponiju Uborak pored Mostara, javio je dopisnik Radija Slobodna Evropa (RSE).

“Policijski službenici MUP-a HNK poduzeli su sve mjere i radnje u svojoj nadležnosti i deblokirali ulaz na deponiju Uborak”, potvrdio je za RSE portpaol MUP-a, Ljudevit Marić.

Stanovnici naselja uz deponiju držali su to odlagalište u deblokadi od 4. decembra, tražeći zatvaranje, sanaciju i izmještanje odlagališta.

Blokada je počela na dan kada je istekla okolinska dozvola deponiji koju je odbilo produžiti Ministarstvo okoliša i turizma bh. entiteta Federacija BiH.

To je bila druga blokada deponije u posljednjih pola godine. Prva je održana od 10. do 20. juna, uslijed čega je šire područje Mostara doslovno bilo zatrpano smećem. Prekinuta je nakon sporazuma sa gradskim vlastima da će biti formirana mješovita komisija, sastavljena od predstavnika vlasti i mještana, koja će raditi na pronalasku nove lokacije za regionalnu deponiju. Međutim, mještani tvrde da je ta komisija zasjedala samo jednom u proteklih pola godine.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision