Monday, 5. December 2022.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Jula. 2017. Bosna i Hercegovina
Mostar: Otkazan Čovićev “radni ručak”

Otkazan je sastanak članova Predsjedništva BiH, te lidera SNSD-a i SBB-a Milorada Dodika i Fahrudina Radončića. Održavanje ovog sastanka jučer je najavio predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

“Planirani radni ručak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića i članova Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića i Mladena Ivanića u Mostaru otkazuje se zbog nemogućnosti dolaska određenog broja učesnika”, kratko je saopćeno iz kabineta predsjedavajućeg bh. Predsjedništva.

Sastanak je pod znak pitanja doveden kada je učešće odbio član Predsjedništva Bakir Izetbegović, a prije njega su to učinili i lideri SDS-a i PDP-a Vukota Govedarica i Branislav Borenović. Upitan je bio i član Predsjedništva Mladen Ivanić. Kada je učešće otkazao i lider SBB-a Fahrudin Radončić, postalo je definitivno jasno da sastanak ne bi imao smisla.

Bakir Izetbegović je otkazao jer smatra da je neprimjereno razgovarati u krnjem sastavu, bez predstavnika Saveza za promjene i  u atmosferi u kojoj neki od najavljenih učesnika sastanka koordinirano ruše Vijeće ministara i druge institucije BiH, saopćeno je iz SDA.

Izetbegović smatra da je neophodno da se što prije u institucijama BiH organizira sastanak s ciljem ubrzanja provedbe Reformske agende i procesa evropskih i euroatlanskih integracija BiH na kojem bi učestvovali predsjednici svih političkih stranaka koje čine koaliciju na državnom nivou.

Predlaže i sastanak u širem formatu sa predsjednicima svih parlamentarnih političkih stranaka koje su 2015. godine potpisale Izjavu o spremnosti BiH na provedbu Reformske agende.

Predsjedavajući Predsjedništva Dragan Čović jučer je najavio održavanje sastanka u Mostaru na kome je trebalo intenzivirati razgovore između političara o aktuelnim temama.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision