Monday, 29. May 2023.
Unsko-sanski kanton 18° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Januara. 2022. Svijet
Moskva: SAD i NATO pokrenuli otrovnu kampanju protiv Rusije

Ministarstvo vanjskih  poslova Rusije ocjenilo je danas da su Sjedinjene Države i zemlje NATO, umjesto da pripremaju odgovore na ruske prijedloge za garancije bezbjednosti, pokrenule „otrovnu kampanju“ sa lažnim optužbama na račun Moskve.

Rusko Ministarstvo navodi da je Moskva od 15. decembra 2021. godine, kada je zvanično predala Vašingtonu nacrt sporazuma o garancijama bezbjednosti, sa američke strane dobila uglavnom očigledne pokušaje razvlačenja rasprave o konkretnim prijedlozima Rusije, prenosi RIA Novosti.

U komentaru ruskog ministarstva se navodi da su, umjesto da se usredsrede na odgovore na pitanja postavljena u ruskim dokumentima, Bijela kuća i njeni zapadni saveznici pokrenuli krajnje „otrovnu“ informaciono-propagandnu kampanju koja Rusiju prikazuje kao „agresora“, „neprijatelja civilizovane Evrope“ i „prijetnju“ međunarodnoj stabilnosti“.

Krajem 2021. Rusija je objavila nacrte sporazuma sa Sjedinjenim Državama i NATO-om o garancijama bezbjednosti. Moskva traži od svojih zapadnih partnera pravne garancije da se NATO neće širiti dalje na istok, da se Ukrajina neće pridružiti Alijansi i da zapadne zemlje neće uspostavljati vojne baza u zemljama nastalim na teritoriji nekadašnjeg Sovjetskog saveza.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision