Monday, 16. May 2022.
Unsko-sanski kanton 24° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Juna. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijest dana, Vijesti
MONEYVAL: Sve zemlje da obrate punu pažnju na transakcije u i iz BiH!

Nakon što BH političari, zbog protivljenja iz entiteta Republika Srpska, nisu uspjeli da usvoje zakone kojima bi bilo spriječeno pranje novca i mogućnost finansiranja terorizma, te je zbog toga BiH suočena sa sankcijama, zbog kojih će novčani tokovi biti pod lupom međunarodne zajednice i dosta sporiji, iz MONEYVAL-a je odaslano saopćenje državama da “dobro pripaze” na BiH.

“Pozivamo zemlje koje su uključene u rad MONEYVAL-a, kao i sve ostale zemlje, da savjetuju svojim finansijskim institucijama da obrate specijalnu pažnju na novčane transakcije u i iz Bosne i Hercegovine kako bi bilo spriječeno pranje novca i finansiranje terorizma”, saopćeno je iz MONEYVAL-a.

Finansijski eksperti MONEYVAL-a ističu kako su od 2010. godine tražili od BiH da usvoji potrebne mjere, a u aprilu 2011. godine je zvanično zatraženo da država sačini plan mjera za sprečavanje pranja nova i finansiranje terorizma. Danas MONEYVAL izražava duboku zabrinutost što taj posao nije urađen, te opet traži od BiH da njeni političari hitno i smisleno izmijene zakonska rješenja, odnosno usvoje potrebne amandman u skladu sa AML/CFT regulativom.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision