Sunday, 17. October 2021.
Unsko-sanski kanton 14° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Decembra. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijest dana
Mogherini i Hahn: Ako je BiH spremna za reforme, EU će je podržati

Federica Mogherini, visoka predstavnica EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku/potpredsjednica Evropske komisije i Johannes Hahn, evropski komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju, posjetit će Bosnu i Hercegovinu u petak, 5. decembra, zvanično je danas saopćeno iz Brisela, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Tokom posjete sastat će se sa čelnicima institucija BiH, čelnicima političkih stranaka i članovima organizacija civilnog društva kako bi razgovarali o reformama i procesu evropskih integracija BiH.

– Nakon nedavno održanih izbora u Bosni i Hercegovini, zemlja ima priliku da ponovo nastavi proces reformi, kako bi odgovorila na očekivanja građana i nastavila svoj put ka EU. Tokom posjete ćemo razgovarati sa novim rukovodstvom zemlje kako bismo uvidjeli postoji li politička volja da se pokrene proces koji će zemlju vratiti na taj put. Ako je novo rukovodstvo BiH spremno da se uključi na planu reformi, i EU je spremna da se angažuje – rekla je visoka predstavnica/potpredsjednica Federica Mogherini uoči svoje posjete Sarajevu.

Komesar Hahn je dodao:

– Ovom posjetom želimo da još jednom iskažemo podršku Evropske unije za evropske integracije Bosne i Hercegovine i potvrdimo naše opredjeljenje za napredak u ostvarivanju perspektive članstva u EU. Istovremeno, izabrani bh. lideri moraju ostvariti rezultate, u interesu svojih građana – naročito kad je riječ o ekonomskim reformama.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision