Friday, 23. February 2024.
Unsko-sanski kanton 14° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

1. Decembra. 2023. Region
Mnogi zvaničnici napustili sigurnosnu sjednicu OSCE-a nakon što je Lavrov počeo govoriti

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov obratio se na sjednici ministara OSCE-a u Skopju nakon čega su mnogi zvaničnici izašli iz sale.

Ruski ministar je svojim kolegama rekao da je OSCE na ivici propasti i da Zapad ubija šanse za oživljavanje te grupe, što je naljutilo zvaničnike.

“Nažalost, zapadne političke elite, koje su sebi prisvojile pravo da odlučuju o sudbini čovječanstva, napravile su kratkovid izbor ne u korist OSCE-a, već u korist NATO-a. U korist filozofije obuzdavanja, geopolitičkih igara sa nultom sumom i logikom ‘gospodar – rob’. Jedna od ključnih komponenti ove politike bila je nepromišljena ekspanzija NATO-a na istok, koja je započela nakon raspada Organizacije Varšavskog ugovora”, govorio je Lavrov.

Ranije je sam njegov dolazak izazvao brojne rasprave među zvaničnicima nekoliko zemalja s obzirom na to da je ovo prvi put od početka agresije na Ukrajinu da Lavrov slijeće u prostor jedne od NATO zemalja.

On je trebao letjeti preko Bugarske, ali mu to nije dopušteno s obzirom na to da je s njim bila i glasnogovornica ruskog ministarstva Marija Zaharova koja se nalazi na listi sankcija EU. Zbog toga su morali promijeniti rutu i letjeti pet sati.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision