Thursday, 20. January 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Decembra. 2015. Biznis, Bosna i Hercegovina
Mirza Teletović u Jablanici gradi mini hidroelektrane i ulaže 10 miliona KM

Mirza Teletović, odnosno njegova porodica, u Jablanici su prije nekoliko mjeseci registrirali kompaniju “Eko-wat” koja bi uskoro trebala početi realizaciju višemilionske investicije.

Kako je za Klix.ba potvrdio načelnik Jablanice Salem Dedić, kompanija “Eko-wat” je već dobila sve potrebne investicije a realizacija investicije mogla bi početi već u toku naredne godine.

“Od Opštine Jablanica i Opštinskog vijeća, kao i od kantonalnih institucija, oni su dobili sve potrebne dokumente kao i koncesiju za izgradnju dvije mini hidroelektrane. Ukupna investicija iznosi oko 10 miliona KM”, kaže za Klix.ba Dedić.

Od potrebne dokumentacije Teletovići moraju sačekati okolinsku dozvolu koju izdaje Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Teletovići bi hidroelektrane trebali graditi na rijeci Doljanci, a konsultantske poslove oko izgradnje hidroelektrane vodi kompanija iz Sarajeva koja je do sada završila više projekata u BiH.

Porodica Teletović u Jablanici je imala biznis i prije Mirzine sportske karijere. No, njegov otac je prije nekoliko godina prekinuo s tim biznisom, a kompanija “Eko-wat” trebala bi biti samo početak jedne uspješne priče.

Iako je Jablanica dala nekoliko vrhunskih sportista, Mirza Teletović je prvi koji u svoj grad, odnosno u u privredu Jablanice, ulaže značajnija sredstva.

“Možda pretjerujem, ali mislim da Teletović od svih naših sportista najviše voli našu domovinu. On ima različite vizije oko ulaganja u Jablanicu i mi ćemo ga u tome podržati i pratiti”, kaže Dedić.

Teletović je i ranije pomagao svoj grad kroz različite projekte, a posebno je bio “široke ruke” kada je trebalo podržati sport i sportske kolektive u Jablanici.

Bh. sportisti koji su ostvarili uspješnu sportsku karijeru u BiH su uglavnom ulagali u nekretnine, a Teletović je među prvima koji ulaže u proizvodnju električne energije na ekološki prihvatljiv način.

Izvor: Klix.ba

ZADNJE VIJESTI IZ Biznis Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision