Monday, 22. April 2024.
Unsko-sanski kanton 0° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Marta. 2024. USK
Ministar unutrašnjih poslova USK i zamjenik direktora Uprave policije na radnim sastancima u Sarajevu

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Adnan Habibija i Amel Kozlica, zamjenik direktora Uprave policije USK boravili su u srijedu u Sarajevu gdje su održali niz radnih sastanaka i posjetili kadete MUP-a USK koji su na obuci na Policijskoj akademiji.

Ministar Habibija i zamjenik direktora UP MUP-a USK Kozlica sastali su se sa Ramom Isakom, federalnim ministrom unutrašnjih poslova i federalnim premijerom Nerminom Nikšićem.
Na sastanku sa federalnim ministrom Isakom razgovarali su o sigurnosnoj situaciji na području Federacije BiH, a posebno na području ovog federalnog kantona, jačanju saradnje u oblasti ilegalnih migracija i modalitetima daljeg unaprjeđenja saradnje i podršci F MUP-a resornom ministarstvu USK u aktivnostima reforme i jačanja policije ovog kantona.

U razgovoru sa premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićem akcenat je stavljen na materijalno-tehničko opremanje MUP-a USK a premijer Nikšić kazao je da će Vlada F BiH pružiti podršku čelnim ljudima MUP-a USK u naporima da opreme, modernizuju ovo Ministarstvo i stručno usavršavaju mlade kadrove u policiji.

Habibija i Kozlica razgovarali su danas i sa zamjenikom direktora SIPA-e Zoranom Galićem i pomoćnikom direktora Odjela za unutrašnju kontrolu SIPA-e Jasminom Gogićem o jačanju suradnje između ove dvije policijske agencije.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision