Tuesday, 28. March 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Februara. 2023. USK
Ministar obrazovanja USK ugostio predstavnicu Udruženja za obrazovne inicijative 5+, te direktore osnovnih i srednjih škola iz Cazina

Ministar obrazovanja USK, Almin Hopovac, ugostio je  u srijedu predstavnicu Udruženja za obrazovne inicijative 5+, te direktore osnovnih i srednjih škola iz Cazina. Naime, posredstvom Udruženja 5+, direktori šest osnovnih i srednjih škola sa područja grada Cazina, potpisali su sporazum o saradnji sa školama iz Republike Turske. Razmjenom iskustava, obrazovni sistem postaje efikasniji, a međusobne posjete, uz sve vrijedno, razvijaju turističke ponude.

Udruženje za obrazovne inicijative 5+, kazano je, trudi se konstantno pomjerati granice, kako za nastavnike i učenike, tako i za roditelje. Da se može mnogo više postići, dokazuje danas potpisan sporazum o saradnji, čiji je osnovni cilj uvezivanje USK i Republike Turske, te pronalaženje zajedničkih interesa.

Kako se moglo čuti, nastavak je ovo procesa, koji je počeo prije pandemije koronavirusa. Neke od škola već su organizovale posjete Turskoj, ali i uzvratne susrete te uspostavile međusobnu saradnju. Ministar obrazovanja Almin Hopovac je istakao da je i ranije bilo sličnih događaja, te da je svaki od njih rezultirao razmjenom dobre prakse. Nada se da će tako biti i ubuduće.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision