Thursday, 2. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

10. Januara. 2023. USK
Ministar Halkić održao je sastanak sa kardiolozima i neurolozima u Kantonalnoj bolnici

Kantonalnu bolnicu u Bihaću jučer  je posjetio resorni ministar Muris Halkić. U kabinetu direktora održao je sastanak sa kardiolozima i neurolozima ove zdravstvene ustanove, gdje je s ljekarima razgovarao o novim lijekovima u liječenju srčanog i moždanog udara.

Ministar Halkić je obišao radove na Odjelu radiologije gdje će tokom ovog mjeseca biti postavljena nova magnetna rezonanca. Vrijednost novog aparata, koji će biti instaliran tokom ovog mjeseca je milion i 850 hiljada maraka, a sredstva za njegovu nabavku je osigurala Vlada USK.

Također, na odjelu Radiologije skoro je osposobljen i novi informacioni sistem. Pored nove magnetne rezonance, dobra vijest dolazi i za pacijente oboljele od kardiovaskularnih bolesti. Naime, kardiolozi Kantonalne bolnice, predvođenji profesorom doktorom Sadatom Kurtalićem uputili su inicijativu resornom ministarstvu za nabavku novog lijeka kojim bi liječili akutni srčani udar. Terapija ovim lijekom po jednom pacijentu iznosit će više od 2000 maraka.

Na jučerašnjem sastanku bilo je govora i o Interventnoj kardiololgiji. Izgradnja ovog centra svakako bi pomogla pacijentima s područja USK-a, koji su od najbližeg kliničkog centra udaljeni više od 300 kilometara što je predaleko da se na vrijeme djeluje i spriječe negativne posljedice u nekim slučajevima.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision