Thursday, 20. January 2022.
Unsko-sanski kanton 5° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Novembra. 2021. Bosna i Hercegovina
Milorad Dodik danas ide u Moskvu kod Vladimira Putina

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas putuje sutra u Moskvu gdje bi trebalo da se sastane sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, ali i predstavnicima Gazproma sa kojima će razgovarati o isporuci gasa.

“Srest ću se s Putinom i zato idem tamo. Večeras je bilo pomalo ciničnih reakcija na to… Strategija Zapada, Velike Britanije, kaže da je tu neki maligni utjecaj Rusije. A oni ne da imaju maligne nego pogubne politike, Velika Britanija, dijelom Amerika, a vidim da nećemo biti dobro postavljeni ni kod nove Vlade Njemačke. Ali šta da radimo, nismo tu da ispunjavamo njihove želje”, rekao je Dodik u emisiji na RTRS-u.

On je kazao da je radio na tome da Rusiji i Kini objasni o čemu se radi i oni žele da ga čuju. Naveo je i da se uveliko radi na tome da se pokrene tužba protiv visokog predstavnika Christiana Schmidta u Njemačkoj.

Ova izjava dolazi nakon sastanka u Sarajevu sa Bakirom Izetbegovićem, Draganom Čovićem, američkim zvaničnikom Matthewom Palmerom i evropskim diplomatama Johanom Sattlerom i Angelinom Eichhorst.

Naveo je da se Rusija pokazala kao važan partner Republike Srpske, a sve je rezultovalo ekonomskom saradnjom i isporukom energenata po povoljnijim cijenama.

“Јa vjerujem da ćemo za naše potrebe i za potrebe izgradnje gasovoda i dvije gasne elektrane postići taj dogovor i da ćemo očuvati ovu cijenu za ovaj period kao što je to uradila i Srbija, i da ćemo i mi naći taj uspjeh koji je postigao Aleksandar Vučić i razumijevanje Putina da ćemo i mi to naći”, istakao je Dodik.

Dodik je rekao da će tokom posjete Moskvi razgovarati i o privrednim pitanjima, ističući da će izgradnja gasovoda od Rače prema Banjoj Luci nesumnjivo biti tema i sa presjednikom Rusije i sa čelnim ljudima Gazproma.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision