Thursday, 20. January 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Avgusta. 2015. Biznis, Bosna i Hercegovina, Vijesti
Milion i po maraka za sisteme za navodnjavanje u RS-u

U okviru mjera koje je Vlada Republike Srpske preduzela zbog vremenskih prilika koje ove godine nepovoljno utiču na agrarni sektor Republike Srpske, obezbijeđeno je 1,5 miliona KM za sisteme za navodnjavanje.

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske navode da su obezbijeđena i sredstva za normalno funkcionisanje Javnog preduzeća “Protivgradna preventiva”.

“Isplaćeni su i svi podsticaji iz 2014. godine, te obezbijeđena kontinuirana isplata sredstava podsticaja za tekuću 2015. godinu”, ističu iz resornog ministarstva.

Vlada Republike Srpske razmatrala je u nekoliko navrata informaciju o stanju u poljoprivrednoj proizvodnji vezano za sušu, olujno nevrijeme i grad, a niz aktivnosti preduzeo je i interresorni stručni tim predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, te Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske kontinuirano prate stanje na terenu i obezbjeđuju stručnu podršku poljoprivrednim proizvođačima u prevazilaženju posljedica suše.

Kontinuirano se vrši provjera zdravstvene ispravnosti vode za piće i hrane, te preduzimaju adekvatne mjere zdravstvene zaštite stanovništva.

Sačinjen je plan monitoringa mikotoksina i uzeto 100 uzoraka stočne hrane u svim regijama Republike Srpske koji će se ispitati na prisustvo aflatoksina, a izrađena su i podijeljena stručna uputstva proizvođačima o mjerama borbe protiv suše i riziku od pojave aflatoksina i postupcima preventivnog djelovanja.Izdata su uputstva o hemijskom tretiranju usjeva,gje je to neophodno zbog suzbijanja insekata, prvenstveno grinja, tripsi i kukuruzne zlatice.

ZADNJE VIJESTI IZ Biznis Bosna i Hercegovina Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision