Saturday, 2. December 2023.
Unsko-sanski kanton 13° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

21. Septembra. 2023. Region
Milatović: “Na Spajiću odgovornost da formira proevropsku vladu”

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da je sada na mandataru Milojku Spajiću najveća odgovornost da napravi Vladu kakvu građani očekuju, a to je snažna reformska i proevropska vlada.

Komentarišući formiranje nove crnogorske vlade, Milatović je kazao da je on povjerio mandat Milojku Spajiću koji je osvojio najveći broj glasova na izborima, te da je sada odgovornost najviše na njemu da napravi vladu kakvu građani očekuju, a to je snažna reformska i proevropska vlada. 

On je to kazao tokom uključenja za Dnevnik TVCG iz Njujorka gdje boravi zbog učešća na godišnjem sastanku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. 

“Svoj dolazak sam iskoristio da dodatno učvrstim odnose Crne Gore i SAD, imao sam sastanak sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom, i dobio sam uvjerenje da SAD čvrsto vjeruje u demokratske promjene Crne Gore, a sa druge strane prenio sam američkoj administraciji našu želju da Crna Gora u narednom periodu postane najbliži strateški partner SAD na balkanskom poluostrvu”, kazao je Milatović. 

Milatović je kazao da je nastojao da ukaže na uspjeh demokratskih promjena u Crnoj Gori.

“Težio sam tome da dobijem snažnu podršku za ono što radim i drago mi je da sam uspio da učvrstim povjerenje i podršku. Crna Gora je demokratska zemlja, ovo je bio sastanak između partnera, prijatelja i saveznika koji dodatno žele da učvrste svoje partnerstvo”, kazao je Milatović.

Poručuje da je prenio Blinkenu da čvrsto vjeruje i promoviše tri ključna spoljnopolitička prioriteta Crne Gore, kredibilno članstvo Crne Gore u NATO  savezu, ubrzanje našeg evropskog puta i dobrosusjedske odnose koje Crna Gora dodatno treba da unapređuje.

Ono što je dodatno zatražio od Blinkena, kako je kazao, jeste upravo ta podrška na evropskom putu.

“Zaista smatram da je uspješna priča crnogorskog učlanjenja u EU puno veća od Crne Gore i da može biti dobar zamajac svim ostalim zemljama Zapadnog Balkana ali i šire”, istakao je Milatović.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision