Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Decembra. 2014. Region, Vijest dana
Milanović: Žao mi je što je došlo do toga da nisam išao

Hrvatski premijer Zoran Milanović izjavio je da mu je žao što je došlo do toga da nije išao u Beograd na samit s kineskim premijerom, ali i naveo da takav skup više vidi “kao oblike političkog dijaloga koji se već pomalo vrti u krug, već treći put za redom”.

Na novinarsko pitanje da li je požalio što nije išao u Beograd na samit s kineskim premijerom, s obzirom na investicije koje su tamo najavljene, poput pruge Budimpešta-Beograd, kojom bi se možda zaobišla Hrvatska, Milanović je kazao.
“Čujte, ja sam hrvatski premijer, nisam ni mađarski ni srpski. Imam određene moralne obaveze i očekivanja. Žao mi je što došlo do toga da nisam išao, nije mi drago, ali tamo je išla moja prva zamenica i ministar prometa i pomorstva. U zadnje dvije i po godine koliko sam učestvovao u tome nije se realizovalo u stvari ništa. To su politički razgovori, što ja poštujem”.

“Kinezi imaju problem da ne učestvuju na takmičenjima, a mi smo članica EU, tako da ne ide na silu. Zato projekata i nema, finansira ih njihova razvojna banka pod uslovima koji postoje u Evropi. Dakle, da budem potpuno iskren, ja to više vidim kao oblike političkog dijaloga koji se već pomalo vrti u krug, već treći put za redom”, kazao je hrvatski premijer.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision