Sunday, 17. October 2021.
Unsko-sanski kanton 14° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Januara. 2015. Region, Vijesti
Milanović: Oštra borba protiv korupcije – U Holdingu 306 krivotvorenih diploma i svjedodžbi!

Premijer Hrvatske Zoran Milanović na prvoj sjednici Vlade u 2015. godini iznio je niz mjera koje stupaju na snagu ove godine te najavio nastavak borbe protiv korupcije. „Korupcijska hobotnica iz Hrvatske nije iskorijenjena, još stanuje sa svim stanarskim pravima, potpuno zaštićena u nekim organizacijama. Vidimo i dan-danas da ima političara koji u Hrvatskoj, kada se njihovi istaknuti članovi nađu na udaru zakona, dakle ne Vlade, ne ministra pravosuđa, ne policije, nego USKOK-a i DORH-a, praktički pružaju otpor, prijete DORH-u i kažu da svoje ne daju“, rekao je Milanović.

„Takvi se slikaju uz bok, uz rame predsjednicima i predsjednicama stranaka u Hrvatskoj. Ništa se nije promijenilo, sve je isto. Dakle, mi zakon poštujemo, nama je vladavina prava politički kredo”,

Dodao je da, ako neko od pripadnika Vlade mora platiti cijenu, platit će je.

„Druga strana to prezire i to je bit političke borbe u Hrvatskoj danas i podjela u političkom smislu na nas i na njih. Jedan dio birača prašta ono što ne bi trebali praštati, a mi smo s druge strane izvrgnuti strogim kriterijima, i nama se ne prašta“, poručio je hrvatski premijer.

U zagrebačkom komunalnom divu čak 306 zaposlenika imalo je krivotvorenu svjedožbu ili diplomu. Najviše ih je otkriveno u ZET-u i Čistoći, prenosi HRT. Najviše diploma na crno pronađeno je u ZET-u, njih 94, i u Čistoći, gdje ih je nađeno 84, a razlika između ukupno isplaćene plaće i realne plaće prema stvarnoj stručnoj spremi iznosi nevjerojatnih 88,5 milijuna kuna.

Tako u kratkim crtama izgleda konačna verzija revizije diploma i svjedodžbi Zagrebačkog holdinga koju je “Jutarnji list” dobio na uvid, a koju je punih osam mjeseci obavljala Služba za unutarnju reviziju i kontrolu ovog zagrebačkog komunalnog diva. Protiv djelatnika s nevjerodostojnim dokumentima na temelju kojih su se zaposlili, a radi se o tri posto ukupnog broja zaposlenika, pokrenute su kaznene prijave, kao i izvanredni otkazi ugovora o radu, a dosad je zbog lažiranja tih dokumenata već 249 radnika dobilo otkaz o radu.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision